פטרת ציפורניים זו למעשה אחת התופעות הנפוצות ביותר בקרב מבוגרים, וניתן לראות מקרים מרובים שלה במיוחד לקראת תקופת הקיץ החמה. במאמר הבא, החלטנו להסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על פטרת בציפורניים - גורמים, דרכי טיפול, והאם ניתן למנוע את חזרה של הפטרת?
פטרת ציפורניים - קצת רקע
רגע לפני שתחפשו אחר מומחה לפטרת הציפורניים שיוכל לסייע לכם, הרי שעלינו לקבל קצת רקע על התופעה. מדובר בזיהום ממקור פטרייתי, שתוקף בעיקר את הציפורניים ברגליים. השכיחות של תופעה זו די גבוהה, וקרוב ל-20% מהאוכלוסייה ילקו בה לאורך חייהם. ניתן להגיד כי מדובר בתופעה די מורכבת להתמודדות שכן, מרגע ההידבקות מאתגר מאוד להיפטר ממנה. יש לציין כי השכיחות של פטרת הציפורניים עולה יחד עם הגיל, בין היתר בעקבות ירידה טבעית של סירקולציית דם.
מה גורם לפטרת?
פטרת הציפורניים בדרך כלל נגרמת על ידי פתוגנים ממקור פטרייתי, אותם גם נהוג לכנות דרמטופיטים. כמובן שקיימים עוד גורמים פחות נפוצים כמו שמרים, עובשים וכדומה. באשר להדבקה - היא מתרחשת כאשר נוצר מגע ישיר בין הפטריה עם העור או הציפורן של אדם אחר. בדרך כלל, הפטריה עוברת מאדם שנדבק לאנשים אחרים דרך משטחים. חשוב לדעת מעבר לכך כי מדובר בפטריה ש"משגשגת" בהינתן תנאי חום ולחות, ולכן הסיכויים להדבקה מתגברים ככל שהטמפרטורות עולות. מכאן גם ניתן להבין כי מקומות כמו בריכה ציבורית, ספא או מכון פדיקור מהווים קרקע פוריה עבור התפשטות פטרת הציפורניים, בטח אם מדובר בחודשי הקיץ החמים.
איך נדע כי מדובר בפטרת ציפורניים?
התסמין הראשון המעיד על כך שהגיע הזמן ליצור קשר בהקדם עם מומחה לפטרת הציפורניים יהיה הופעתה של מעין נקודה צהובה או לבנה על קצה הציפורן. מעבר לכך קיימים מספר תסמינים נוספים שעשויים להופיע אצל אנשים מסוימים, כמו שינוי בגוון הציפורן, שינוי צורת הציפורן, עיבוי ובמקרים חריגים אף ניתן להבחין כי הציפורן כמעט מתנתקת לחלוטין מבסיסה.
אז איך מטפלים?
היום מקובל לבצע טיפול מקומי לצד טיפול פנימי. בדרך כלל, טיפול מקומי כולל מריחת נוזל ייעודי ישירות על הציפורן הנגועה. מומחים אף ממליצים לשייף את הציפורן מעט על מנת לשפר את יכולת חדירת הנוזל הזה, מה שגם מפחית את עובי הציפורן. כדאי לשייף את הציפורן על בסיס שבועי, וכמובן להקפיד לחטא ולנקות את האזור כמו שצריך לאחר הטיפול. עוד פעולה נוספת שיכולה להועיל לצד טיפול אצל מומחה היא שימוש בתכשירים המכילים אוריאה, רצוי בריכוז של 40%. זהו חומר טבעי שכבר קיים בגוף, וכאשר נוצרים מינונים גבוהים בעצם מוגברת רמת החדירות של חומרים לשכבה הקרנית.
איך מטפלים בפטרת עיקשת?
אם מדובר בפטרת "עקשנית" או במצב מתקדם וחמור, עליכם לקבל בהקדם טיפול פומי אנטי-פטרייתי. חשוב להדגיש כי כמו כל טיפול אחר עם כדורים, גם כאן יש צורך לבצע מעקב ממושך על תפקוד הכבד שלכם, זאת בעקבות מספר תופעות לוואי אפשריות. באופן כללי, טיפול בפטרת הציפורניים על כל דרגות חומרתה עשוי להימשך בין שלושה חודשים לחצי שנה, היות וציפורני הרגליים צומחות לאט יחסית.
Comments
Post a Comment